Alkoholos főzőkészülék

Kategóriák ,

13 900 Ft

Elképesztően könnyű titánium alkoholos főző

Túrázás és kempingezés közben sem kell lemondanod kedvenc forró italodról, vagy a meleg ételekről, de nyugodtan hagyd otthon a nagymama zománcozott lábasát és a nehéz, terjedelmes gázpalackot! Ezzel az alkoholüzemű főzőkészülékkel könnyedén összehozhatsz 1-2 személyre valamit, ami az illatával otthont varázsol számodra a szabad ég alá.

Ha végeztél, csak csomagold el a praktikus, erős tartózsákjába, és fald tovább a kilómétereket! A zsákod meg sem fogja érezni a titánium súlyát.

Elfogyott

Értesítést kérek, ha újra elérhető.

Senki sem vágyik túrán hatalmas kondéroktól és gázpalackoktól húszkilósra duzzadt hátizsákra, nyomában kék és lila nyomokra a vállon. Viszont nem szeretnénk lemondani a kávézás, vagy a reggeli kakaó/tea hangulatáról. De lehet, hogy inkább egy forró instant levesre vágynál, vagy a torkod könyörög egy forró gyógyitalért. Ez a csöppség egy könnyű edénnyel kiegészítve épp ezt teszi elérhetővé anélkül, hogy megterhelné és fölöslegesen izzasztaná a hátad. Lássuk, hogy is működik: Töltsük föl az égőt alkohollal, gyújtsuk meg, majd hagyjuk égni! Néhány percen belül a középső láng helyett a körben elhelyezett nyílásokból, a gázrózsához hasonlóan fog égni. Ekkor helyezzük rá az edényt, és néhány perc alatt forraljuk fel a kívánt mennyiségű vizet!

  • A csomag összsúlya: 70g

  • A főző súlya: 47g

  • Mérete: 71,5mmx44mm; belső mérete 40mm

  • anyaga: titánium

  • állványa egyben univerzáslis kulcs

Lehet-e feltöltött állapotban szállítani?

Nem. Nincs kupakja, ezért az üzemanyagot külön kell szállítanunk. Használat alatt érdemes a betöltött alkoholt elhasználni, majd üresen elcsomagolni. Néhány használat után már érezni fogjuk, hogy mennyi alkoholt töltsünk be egy adott mennyiségű étel megfőzéséhez. A főzés után az edényt távolítsuk el a lángról, és hagyjuk kiégni belőle a maradék üzemanyagot!

Lehet-e használat közbe utántölteni?

Nem! Eszedbe se jusson! Inkább tölts picivel több üzemanyagot a begyújtás előtt, és hagyd kiégni a végén! Ha mégis kialudt az étel elkészülte előtt, akkor ellenőrízzük pl. egy fűszállal, hogy valóban nincsenek jelen a lángok (napsütéses időben az alkohol kékes lángja nehezen észrevehető), és tényleg kifogyott az alkohol. Ezután töltsünk egy keveset újra az égőbe az üzemanyagból, és gyújtsuk be ismét! Mindez egy-két perc alatt megoldható, ezért az étel nem fog kihűlni. Használjuk türelmesen és megfontoltan! Ez minden erdei tűzgyújtásra és egyéb tevékenységre igaz.

Használható-e tűzgyújtási tilalom idején?

A szabályok nehezen értelmezhetők, ezért nem egyértelmű, hogy az alkoholos főző használata tűzgyújtásnak minősül-e. Azonban a felboruló alkoholos főző tűzveszélyes, ezért nagy körültekintéssel használjuk minden körülmények között. Figyeljük a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos híreket, és ilyen időszakban lehetőleg inkább kerüljük a használatát!

Nem jelent fokozott tűzveszélyt a folyékony üzemanyag?

Használjuk stabil, vízszintes felületen. Lehetőség szerint takarítsuk el körülötte a száraz, gyúlékony közeget (avar, fű stb.)! Az alkohol lángja világos helyen nehezen látható, ezért fokozottan figyeljünk a használatára, nehogy ruhánk vagy hajunk belelógjon a lángba!